אין קפה מושלם. טעם ואיכות אינו דבר יחסי בלבד. יש איכויות שאין להתווכח עליהן. אך להגעה לשלמות יש מחסום והוא הטעם הנבדל של כל אדם, והטעם הנבדל של כל כוס ולגימה.
בסקירה שתמצאו באתר זה אפשר למצא את ידע מתקדם במושגים הבסיסיים ביותר להכנת קפה. השלבים מיועדים לאלה שעד כה הכינו קפה במכונה ביתית פשוטה ולא הצליחו להבין מדוע הקפה אינו בטעם ובאיכות שהם רגילים אליה בבתי הקפה האיכותיים שהם מכירים. יש כאלה שחוו את טעימת הקפה המדהימה בבית קפה בארץ רחוקה, ומחפשים את הטעימה ההיא בכל מקום ולא מוצאים.
אך בין הטעמים היחסיים השונים בין אנשים ההבדל אינו גדול כאשר מתקרבים לשלמות.
איך שותים אספרסו?
ערבבו מעט את הקפה מיד לאחר ההכנה כך שהקרמה תגיע היטב לכל חלקי המשקה. שתו בשלוש לגימות. בכל לגימה תגלו טעמים אחרים. הלגימה האחרונה תהיה הטעימה ביותר. הגבירו את המודעות לטעם כשאתם לוגמים אותו. בטלו כל הסחת דעת. רכזו את החושים ללשון, לחלל הפה, ולטעם שנשאר לאחר הלגימה. עם הזמן הפעולה הזאת תחדד לכם את החושים לטעמים חדשים ומרגשים שתגלו בקפה.
אין לגימה זהה, לא באותה הכוס, ולא באותו סוג הקפה. בודאי לא בתערובות שונות של קפה. לכן אין קפה מושלם. אך אנו בפרופיקפה מאמינים שאתם יכולים לשאוף אליו באם תרצו להכיר את העולם המופלא של הקפה.